Aktualności

Dziś w ZSET Rakowice we współpracy klas informatycznych wraz z klasą gastronomiczną były serwowane ślimaki nasze polskie winniczki, które są eksportowane na francuskie stoły i tam serwowane jako super przysmak. Kasy Informatyczne 1dT i 3dT dostarczyły główny produkt i pod okiem Pani Agnieszki Jadach brały udział we wstępnym przygotowaniu głównego produktu (ślimaków), następnie uczniowie z klasy gastronomicznej 3dT użyły swojej wiedzy i kunsztu kucharskiego i wyśmienicie przygotowali to wykwintne dane co widać na zdjęciach.

Danie przeszło test na podniebieniach znawców tematu nauczycielu języka francuskiego Bogusławie Kuźliku i naszej Pani pedagog Angeliki Kowalczyk, która zna też obyczaje kuchni francuskiej.

Poczęstowany został każdy a kto spróbował był zachwycony umiejętnościami naszego gastronoma z klasy 3dT.

 

Zapraszamy do obejrzenia reportażu filmowego z przebiegu dnia sportu 2019. Oj wiele się tam działo!

10 kwietnia 2019 uczciliśmy pamięć pomordowanych w Katyniu wiosną 1940 roku przez NKWD.  Rozstrzelano co najmniej 21 768 obywateli Polski. Egzekucję  dokonywano przez strzał w tył głowy. 

Wyszukaj

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem